1ste dag in de voetsporen van Jezus

Gezamenlijk vertrek per touringcar naar Brussel-Zaventem voor onze vlucht naar Tel Aviv.
Aansluitend bustransfer naar Jeruzalem.
In Jeruzalem zullen we vijfmaal overnachten ( Leonardo Hotel Jeruzalem ). 

Heen Reis Small

En dan was de dag aangebroken. Onder het motto “Morgenstond heeft goud in de mond” was het zoals de Deken het wel eens vaker opmonterend gebruikt, goed uit slapen, lekker douchen, ontbijten en om 6:00 uur in de bus… en daar gingen we. Tijdens de rit kwam de zon op en met een nog aardig frisse morgen waren we op het fietspad in Zaventem…

IMG 1207 SmallIMG 1212 Small

Na een heel parcours afgelegd te hebben waren we netjes op tijd voor de check-in. De dames en heren van EL AL kwamen,  de poorten gingen open en… het was Theo die meteen als eerste eruit gepikt werd… geen probleem, hij praat graag. Maar Ineke ging toch eens bezorgt vragen wat hij daar deed alleen…

IMG 1216 SmallIMG 1220 SmallIMG 1223 Small

Uiteindelijk waren we er allemaal goed doorheen gekomen en hadden we nog even tijd voor een babbeltje, een kopje koffie en ook nog even een "Lang zal hij leven" voor de jarige van vandaag…

Toen ging het op weg naar de laatste controle en de boarding. Nog eens in de rij staan en …vooral weer wachten…Sommigen hebben daar geen problemen mee en weten daar wel wat op.

IMG 1226 SmallIMG 1229 SmallIMG 1230 Small

En daar zitten we dan. En dat we er zin in hebben, dat is wel duidelijk. Voor sommigen wordt het de eerste keer… spannend !

IMG 1236 SmallIMG 1238 SmallIMG 1239 Small

Na een goede vlucht van ruim 4 uur met prima verzorging: een hapje en drankje en zelfs een koosjer maaltijd en koosjer kopje koffie na…  (Voor zwart drinkers geen probleem, zo kom je immers van de melk af)  waren we in het land des Heren. Dan weer wachten… maar bij deze band had iedereen  prijs!… Voor velen was het volgende avontuur een Engelstalige pinautomaat… maar onder vakkundige coaching van Jos (onze reisleider) regende het shekels (=Israëlisch geld).

IMG 1241 SmallIMG 1242 SmallIMG 1244 Small

We kwamen de met airconditioning gekoelde hal uit en liepen, door naar buiten te gaan, zo de zomer binnen. Een heerlijke 23 graden, dat was even anders. Met onze bus “Immanuel” werden we naar het hotel gebracht. Met David aan het stuur en Aehab als Israëlische gids die goed nederlands kon.

IMG 1251 SmallIMG 1252 SmallIMG 1254 Small

In de enorme hal van het Leonardo Hotel kregen we de laatste instructies voor deze dag en na een verkwikkend koel drankje genuttigd te hebben, gingen we op weg naar de liften. Nu zult u denken en de koffers… blijven die daar buiten staan… nee, na zo een vermoeide dag werden die door de loopjongens naar boven gebracht… kijk bedevaart maar met luxe…

IMG 1258 SmallIMG 1259 SmallIMG 1266 Small

IMG 1267 SmallIMG 1268 Small

We wilden vandaag toch nog samen de mis vieren en dat werd in een van de zalen onder het hotel gedaan. De Deken vroeg zich hard op af, of dit nu wel dé ruimte ervoor was. Nee, wellicht niet, maar we zouden nog wel anders tegen komen. Mooi om op deze plaatsen te kunnen zijn en de Heer te ontmoeten. Plekken doen ons denken aan, maar eucharistie vieren is meer dan dat alleen. En dit wenste hij ons toe.

IMG 1269 SmallIMG 1270 SmallIMG 1272 Small

IMG 1273 SmallIMG 1274 SmallIMG 1276 Small

IMG 1277 SmallIMG 1278 Small

Afsluitend gingen we een verdieping hogerop en vonden we een heerlijk buffet, waarvoor de jarige Mattie ons al de hele dag uitgenodigd had en wat "hij" lekker opgemaakt had…. Nou het mocht er wezen.

En nu… op weg naar een wel verdiende nacht rust… welterusten en tot morgen.

IMG 1280 Small

Zoeken