Adventstijd - deel 4

129347 thumb 612x609De Advent is een tijd van wachten op…., en uitkijken naar….Naar het feest van de geboorte van Christus, maar ook naar Zijn wederkomst aan het einde der tijden. God komt naar ons toe. In deze Adventstijd hebben we enkele mensen, groot en klein, gevraagd naar hun ervaring met “wachten op”…en “uitkijken naar”… Iedere Adventsweek maken zij ons deelgenoot van een stukje uit hun leven. De laatste Adventsgedachte is een mooie afsluiting van deze reeks.

Een Advents gedachte:

In een tijd van verwachting, in de stilte verblijven...

De hoop op Hem gericht                  "ONZE  VERLOSSER"

Leven vanuit de hoop op onze verlosser, dat is het geen waaruit we dagelijks mogen putten.
Voor mij is dit een groei geweest; bijzonder in en rondom het ziekte beeld en sterven van mijn man, dan groeit de hoop zeer sterk,  in het geloof dat onze verlosser over de grens van de dood, ons thuis verwacht.
Het is voor HEM zo als voor ons; een wachten, verwachten, afwachten. Daarom is het voor mij een grote diepe vreugde om ieder nieuw kerkelijk jaar, door middel van de Adventstijd  opnieuw de geboorte van “ONZE VERLOSSER“ te verwachten en te vieren.

Ik wens jullie een gezegende Advent

vr. gr. Anneke van Berkum

Lees hier deel 1