Parochienieuws 9 december 2017 - 27 januari 2018

Zalig Kerstmis!

“Deken, wat vindt u daar nu van: dan komen mensen nooit naar de kerk, alleen met Kerst. Dat kan toch niet!” Ik kijk de vraagsteller (is het wel een vraag?) wat verbaasd aan. Hoezo? Welkom aan alle trouwe kerkgangers, welkom ook aan iedereen voor wie “regelmatig naar de kerk” betekent: één keer per jaar. Ik draai de vraag naar mijn gesprekspartner om en zeg: “wat hebt u liever. Dat u van familie of vrienden uit uw jeugd nooit meer iets hoort, of dat ze in elk geval nog een wens sturen met de Kerst?” Zij is even stil en zegt: “ik vind het dan toch fijn bij mijn verjaardag wat te horen, en weet u…. stilletjes hoop ik iedere keer, dat er weer een steviger contact groeit”.

Zo mag ook Kerstmis zijn: iedereen mag zich welkom weten op de verjaardag van het Kerstkind. In onze parochiekerken vieren we dit op verschillende tijden en in verschillende sferen, in de hoop dat iedereen zich welkom voelt en in de kerk een thuis-gevoel ervaart. En wellicht inspireert deze ervaring dan om te leven, zoals Jezus dat ons heeft voorgedaan, in gevende liefde voor elkaar. En, wie weet, wie weet, stilletjes is er natuurlijk de hoop dat een steviger contact groeit. Maar ook als deze hoop geen gedeelde hoop is: van harte welkom en in ieder geval, mede namens kapelaan Blom, de assistenten, de diakens, pastoraal werker, catechiste, parochieassitente, leden van kerkbestuur en lokatieoverleggen: zalig Kerstmis en veel zegen voor het nieuwe jaar!

Deken Bouman

Bezichtiging Kerststal Pancratiuskerk

Op 25 december en 26 december is de kerk tussen 13.00 en 16.00 uur open voor het bezichtigen van de kerststal. T/m 14 januari 2018 is de kerststal te bewonderen als volgt: Gedurende de week van 09.00 tot 12.00 uur, op zondag rond de HH. Missen. Natuurlijk kunt u ook (zoals het hele jaar) op zaterdagmiddag van 13.00 tot 16.00 uur terecht.

Op Eerste en Tweede Kerstdag en op de zaterdagmiddagen zijn ook gidsen aanwezig om u rond te leiden in de kerk, wanneer u dat wenst.