Parochienieuws 30 april - 28 mei 2016

Werk van barmhartigheid - die honger hebben te eten geven

Het 1e werk van barmhartigheid is 'die honger hebben te eten geven'. Natuurlijk is dit op de eerste plaats letterlijk te verstaan. Er zijn veel goede initiatieven en verschillende instanties die zich bezighouden met de verspreiding van voedsel; bijv. de Voedselbank. En uiteraard kunnen we zelf ook een steentje bijdragen door deze instanties te steunen of zelf voor voedsel te zorgen.

Maar het is ook heel interessant om stil te staan bij de figuurlijke betekenis van dit werk. Ieder mens heeft voedsel nodig, maar ieder mens heeft ook 'geestelijk voedsel' nodig. Wat verstaan we daaronder. Wellicht kunnen we dat beantwoorden met de vraag: 'wat hebben we nodig om te kunnen leven?'Om het maar eens in de term van voedsel te houden: 'wat is broodnodig?'

Zoals voedsel ons lichamelijk sterkt: 'welke zaken geven ons geestelijke kracht?' Heel kerkelijk gezegd, maar in de Eucharistie ontvangen we het Brood, de H. Communie waarin Jezus zelf aanwezig is en zijn liefde met ons wil delen. Van daaruit zijn wij geroepen om zelf brood te zijn voor een ander. Dat betekent 'Eucharistisch leven' en dat moeten we brengen op straat, op het werk, op school; overal waar we komen.

Vraag je zelf af wat Jezus zou overhebben en zou doen voor mensen die je tegenkomt? We bidden het in het Onze Vader: 'geef ons heden ons dagelijks brood'. God wil ons zijn liefde schenken: 'krachtvoer' voor onderweg.

En wij zijn geroepen om aan de medemens liefde door te geven, heel concreet in tijd, aandacht enz. Er zijn genoeg mensen die honger hebben en wachten op een beetje aandacht en een schouderklopje.

Barmhartige groet,

kapelaan Rick Blom

 

Verandering bezorging parochienieuws!!

Het secretariaat ontvangt meer en meer emails en telefoontjes van bewoners in Heerlen die klagen dat ze het parochieblad in hun brievenbus vinden ondanks dat er een NEE-NEE sticker op hun brievenbus staat. We moeten deze klachten serieus nemen, vooral omdat de NEE-NEE sticker is een officieel door de Rijksoverheid ontwikkeld middel is om ongeadresseerde post tegen te gaan.

Per direct zullen onze bezorgers het blad alleen bezorgen bij de bewoners die een NEE-JA sticker of geen sticker op hun brievenbus hebben. Mocht u ons parochieblad ondanks uw NEE-NEE sticker toch willen ontvangen kunt u ons dit telefonisch tijdens de openingstijden van het secretariaat doorgeven of per email aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

 

Vooraankondiging installatiemis nieuwe deken

Verheugd delen we u mee dat op 10 juli de nieuwe deken, Hans Bouman, wordt geïnstalleerd. Dit gebeurt middels een plechtige mis in de St. Pancratiuskerk om 11.30 uur waarin mgr. Schnackers zal voorgaan. Daarna zal er een receptie plaatsvinden. Later weten we meer details die we u graag bekend willen maken in het volgend parochieblad.

 

Sacramentsprocessie 29 mei

Op zondag 29 mei vieren we Sacramentsdag in Nederland. Dit valt in Heerlen altijd samen met de kermis en traditioneel trekken we dan weer door de straten middels onze processie. De processie vindt plaats op 29 mei na de H. Mis van 10 uur vanuit de Pancratiuskerk. De route is als volgt: Pancratiusplein, Pancratiussstr., Wilhelminaplein (Rustaltaar), Klompstr., Deken Bemelmansstr., Pietershof (Rustaltaar), Gasthuisstr., Pancratiusstr., Pancratiusplein.

De H. Mis van 11.30 uur vervalt.

 

Deurcollecte Misdienaars

De deurcollecte voor de misdienaars heeft 686,45 Euro opgebracht.

Namens alle misdienaars en acolieten willen we iedereen bedanken voor uw gulle gaven!

Zoeken