Adventstijd - deel 2

afwachten communie

Deze tweede week komt Myrthe aan het woord. Zij is acht jaar en kan heel goed vertellen waar zij naar heeft uitgekeken.

Mijn eerste H. Communie

Ik heb er lang van tevoren naar uitgekeken. Elke vrijdagmiddag gingen we op school oefenen. De laatste  vrijdagmiddagen in de kerk. De eerste les kregen we een klapper. De bladzijden gingen we invullen. Bijvoorbeeld over “Gods geschenk”, soms kleuren. En praten en luisteren naar een kort verhaaltje van de bijbel. De eerste keer de hostie krijgen, daar heb ik naar uitgekeken. Bij de doop word je Gods kind. En bij de communie komt God nog dichter bij. Alsof Hij heel dicht bij je staat.
Ik had me wel verheugd om die mooie kleren aan te doen. Ik heb ook uitgekeken naar het samen met andere kinderen te zingen en te mogen voorlezen in de kerk.

Myrthe Vonhögen.

Lees hier deel 1