Op de fiets naar Lourdes - Dag 11

Dag_11-1Er heerst al bedrijvige drukte, waarbij merkbaar de pelgrims overwicht hebben. Vakantiegangers die even deze plek aandoen vallen niet op. Lourdes op z'n best dus. Als ik een kenmerk van Bernadette wil benoemen welke haar typeert is het wel: onopvallend vredig. Ze zocht geen aandacht, maakte geen drukte en had een groot hart voor de kleinen en zwakken. Deze tevredenheid rustte op ons deze dag.

Dag_11-3

Natuurlijk zijn er de vele kerken maar het mooiste is de innige rust bij de grot zelf, of je er nu alleen of met velen bent. Opvallend veel jeugdigen die intens meedoen. Maar ook indrukwekkend de kerk die uit alle werelddelen aanwezig is. Japan, China, Vietnam waar christen zijn o.a. betekent, stevig lijden onder vervolging. Zeker zijn er de lichamelijk zieken. Toch kwam de boodschap naar allen toe die ook schaduw en zonde-kanten kennen. Wanneer deze belasting niet wordt afgelegd blijft een mens toch bedrukt. De zieneres die zelf naar mensen maat gemeten niets bezat, kiest God uit tot instrument. Ze verstond de kunst om aan niets gehecht te zijn, zelfs de plaats van de verschijning verliet ze! Wat zouden wij gedaan hebben? Wordt vervolgd.

Dag_11-2Dag_11-4

Klik hier voor de andere blogs