Op de fiets naar Lourdes - Dag 10

Dag_10-1Vandaag reden we om 15.00 Lourdes in.
Deo Gratias.

Na het bezoek aan de cathedraal van Auch reden we met een dichte grijze hemel en koude lucht. De laatste fietsdag. Na 40 km. brak de zon door en niet alleen in ons hart brandde het. De route was maar 97 km. doch hoewel het ook vaak lekker opschoot werden we toch getest op berggeitkwaliteiten.

 

Die heb ik niet en zal ze ook nooit echt krijgen. Een korte rondrit door Tarbes deden we nog. En dan aankomen!!! Moe maar uiterst voldaan.

Dag_10-2

Dag_10-3Aan tafel was het oordeel dat we, om welke reden dan ook, de tocht naar Rome makkelijker vonden. Na een sterkend glas en maaltijd maakten de anderen kennis met de bedevaart, kon ik al enige uitleg geven. Voor mezelf een weerzien met alles wat ik hier zag en jaren mocht doen.
"O Maria zonder zonde ontvangen, bidt voor ons die onze toevlucht tot u nemen".
Heerlijk dat je na een kwartier weer fit bent en niet langer vermoeid. Het daggemiddelde is uiteindelijk hoger uitgevallen maar dat staat niet slecht. Goed trainen is echter wel voorwaarde. Maar het gevoel dat we alles hebben gegeven stemt tot tevredenheid. Morgen ga ik gidsen en neem vrijdag een dag voor mezelf. Daarmee komt een einde aan mijn fiets belevenissen en kon u ietsje meeleven. Tenzij ik verneem dat u nog iets wilt lezen over Lourdes sluit ik met enkele foto's en een hartelijke groet.

Dag_10-4

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken