Op de fiets naar Lourdes - Dag 9

AuchHet doel komt nabij. Onze start was bijna vlekkeloos in de juiste richting. Nu was echter de weg afgesloten. Zonder enige verdere omleidingsweg aanduiding konden we onze weg zoeken. Het lukte, al kostte het zoektijd en kilometers.

 

De temperatuur maakte ons drinkwater snel lauw, waardoor het zien van de regelmatige beregening van de vele vruchtbare velden al een vorm van verfrissende gedachten schonk. Merkbaar daalden we en lieten het centrale massief achter ons. Hoewel we goed opschoten was de aankomst toch later dan we aanvankelijk meenden. Na 150 km. omarmt ons een druk Auch, waarbij de finish stevig bergop lag en het eenrichtingsverkeer het aankomen bemoeilijkte. Onze begeleiders zorgden voor een heerlijk groot glas koud gerstenat.

Dag_9-1Dag_9-2-2

Dag_9-3

 

De tochtafstand en de aanblik van de kathedraal stemden ons in de late avond eensgezind: we bezochten eerst dit imposant ogende Godshuis alvorens te ontbijten en te vertrekken. Een soort cadeautje dat we ons gunden nu het lijkt dat we ons doel gaan bereiken. Merkwaardig gevoel dat het opeens voorbij lijkt. Echter de onophoudelijke dorst, ook iets dat je in de nacht wakker maakt, vertelt dat het toch veel van het lichaam gevergd heeft. Met respect voor Jan en Wiel die 7 en 9 jaar ouder zijn dan deze jongeman die veel ervaringen rijker is. Het leven zelf is een leerschool, mits je daarvoor open staat. Groeten uit Auch.

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken