Op de fiets naar Lourdes - Dag 8

Dag_8-2Terwijl ik u informeer over deze dag moet ik mijn best doen wakker te blijven. De dag naar Cahors werd een lange dag. Foute start, 12 km. om met veel klim-werk. Wijdse gezichten in een groen landschap waar je nauwelijks mensen tegenkomt. Maar de rivier de Dourdogne legde ik voor u vast. Omwille van velen die hier graag komen.

De mensen onderweg toonden zich behulpzaam en belangstellend. Mijn energie voor vandaag is op. De maaltijd zal zijn werk gaan doen om me herkenbaar te houden. Gelukkig heb ik een sleutel bij me om binnen te komen. Want of mijn zus me nog herkent?
Tot slot: engelen bestaan. Aan de late kant voor aankomst, en vermoeid, vonden we de weg naar ons hotel moeilijk. Na vergeefse navraag zei een man: kom maar ik breng jullie. Onbaatzuchtig dienstbaar. Zulke mensen bestaan ...goddank. 

Dag_8-1

 

Een overweging n.a.v. een opmerking dat we alle tijd nodig hebben voor de fiets afstanden van elke dag.
Er is geen enkele ruimte (behalve het bezoek in Nevers aan de schrijn van Bernadette) om iets te gaan bekijken. De etappe voor elke dag biedt geen kans voor amateurfietsers die de handen vol hebben om elke dag te finishen. Minder kilometers geeft inderdaad daarvoor ruimte maar dan maak je een fietsvakantie... En geen fietsbedevaart. Bidden we dan op tal van plekken? Nee, volhouden op het zadel en de gedachten komen vanzelf. Wanneer je door de brandende zon fietst en je krijgt enkele seconden schaduw, dan begrijp je de zin: wie in de schaduw Gods mag wonen...
Groeten uit Cahors vanwaar we na de 140 km. van gisteren weer monter vertrekken naar Auch.

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken