Op de fiets naar Lourdes - Dag 7

Dag_7-2Het zou vandaag de meest spannende rit worden qua inspanning en qua afstand. De navigator stuurde ons op de feestdag voor de Franssen al snel na de start op wegen die weinig leken op een koninginnerit. We probeerden alle aanwijzingen en strandden bij boerderijen op het erf of doodlopende straatjes.

Uiteindelijk zag ik het bij aankomst  vertaald: 160km i.p.v. de voorziene 140km. Lange tijd werd ik verleid om te denken dat ik deze dag niet fietsend zou halen. De longen dicht hapte ik naar adem om de benen energie te geven. Tevergeefs. Pas na uren ploeteren en daarmee een rem leggend op de trip voor Jan en Wiel werd ik er zelf kriegel onder. Zeker toen ik ook nog een lekke band constateerde. Mede doordat op deze dag vele zaakjes dicht bleken stopten we pas na bijna 4 uur koersen. Ik voelde me zwak en ellendig. Ik nam een koorts- en ontstekingsremmend middel, dronk veel water en at iets. Ben toen blijven eten omdat ik besefte dat ik een pak slaag had opgelopen. Men noemt dat de "honger klop". Allengs ging het beter. Nam nog een pil en kon weer fietsen. Inmiddels had ik mijn fiets bril verspeeld. Die viel voor mijn achterwiel. Kapot. Hoe belangrijk een bril kan zijn. ..tegen Jan's oog vloog een stevig insect. Hij schrok, viel en stond weer op. Helaas kan ik weinig vertellen en laten zien van het landschap. Als je zoekt te overleven zie je daar niet veel van wanneer je ellendig je voelt. Het betere deel van de weg heb ik wel iets van vast gelegd.

 

Dag_7-4Dag_7-3

Morgen vertrek van Tulletje naar Cabors. Op papier 125 km. Kijken hoe het feitelijk uit pakt. Maar ik voel me weer goed. 

Dag_7-5Tulle bij nacht ->

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken