Op de fiets naar Lourdes - Dag 6

Dag_6-2De perfecte dag vandaag. Wat betreft de geplande afstand. Met de temperatuur, in combinatie met de beklimmingen, werd het een dag waar de aankomst voor elk een feest was.

Hetgeen vlak begon over ruim 30 km. mondde uit in een beklimming over 50 km. Wel met soms een aanloopje... maar niettemin een tocht om jezelf te testen. Op kracht en vooral moraal. Het zadel bewaarde zijn niveau maar ik leverde nu in. De Companen klaagden niet maar dat ze twee keer een koffie pauze vroegen zei me ook dat ze moesten afzien. Er was een weg door een stad die op 5 heuvels is gebouwd. Voor hen die in de diepte wonen moet de temperatuur zeker 1,5 lager zijn dan de hooggelegen gebieden. Ik zag op afstand enkele van de vele kastelen welke langs de Loire ruimschoots te vinden zijn. En een van de vele ruïnen, waarvan akte.

 

Dag_6-1De frisse lucht van buiten moet ik helaas missen. Nauwelijks het raam open of ik kreeg kamergenoten die mijn bloed zeker gaan proeven en gaan zeggen: dat smaakt naar meer. En dat terwijl een goede rust nodig is voor morgen. Het zal weer warm worden-toch weer 30 graden en dan geen 125 km zoals vandaag maar 140. Groeten uit een doodstil gelegen hotel in Evreu waar de muggen zich verheugen op hun maaltijd.

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken