Op de fiets naar Lourdes - Dag 5

Dag_5-1Zoals dat in de fietswereld gezegd wordt: "Ik begon met slechte benen". Vanuit ons hotel meteen klimmen, dat wel als excuus voor mezelf maar ik kon met moeite de anderen volgen. Of toch het gevolg van de opgelopen verkoudheid en de werking van mijn beperkte medicatie? Hoe het ook zij, het was een strijd met mezelf. Intussen worstelde Jan met zijn navigatie. Al vaak had ze de voorbije dagen geluidloos geroepen:"Omkeren. Nu omkeren!"

 

Dag_5-2Maar als dit al meermaals foute info was dan denkt ook Jan: nu even niet. Of toch? Na een flinke klim en 11 km. verder legde een geraadpleegde agent me uit - op mijn vraag natuurlijk - dat we totaal de verkeerde kant uit waren gereden.  Had de navigator toch gelijk en mogelijk dat mijn engelbewaarder me tegen had willen houden vanaf de start? We wilden ook niet terug zodat we besloten tot een alternatieve route gewoon vanaf de kaart. Het werd een pracht van etappe! Wie de weg kent rond Groesbeek - de zevenheuvelenweg - kan zich een beeld vormen. 
Maar dan ongeveer in veertigvoud met steeds meer hoogte winst. De zon glom van plezier op het zien van onze inzet, zodat wij haar op onze beurt gaven wat zij niet heeft:  vocht. Ondanks de extra lus van 26 km waardoor we uiteindelijk 115 km koersten waren we vroeg genoeg om Nevers in te kunnen. En voor de volledigheid: na de alternatieve route keuze kreeg ik weer "goede benen".

Dag_5-3Dag_5-4

Het drukke verkeer soms, onderweg, werd gecompenseerd door het vrijwel lege heiligdom. Een zuster hield de wacht door zich in een boekje te kijken met het linkeroog terwijl het rechteroog elke beweging van wie dan ook feilloos werd opgemerkt. Ik hoop dat de auteur van dat boek elders meer aandacht krijgt. Te laat begreep ik dat er geen foto's gemaakt mochten. Bernadette Soubirous verwelkomt niettemin ontzettend velen door er gewoon te zijn. Iets dat voor elk van ons opgaat. Toch vergeten we snel dat het om "zijn" gaat van iemand en niet zozeer wat je "doet". Is je inhoud goed, dan zullen ook de werken er naar zijn. Ook een boodschap vanuit haar haar rustplaats. Na een sterkende maaltijd om morgen weer energie op te brengen laat ik u die dit leest even meekijken uit de stad waar nog veel verleden te zien is. Groeten uit Nevers.

Dag_5-5

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken