Op de fiets naar Lourdes - Dag 4

IMG_78761We gingen op weg naar de Bourgogne.

Mijn Companen in de goede strijd reageerden zeer attent toen... mijn zadel weer zijn positie niet hield. Na enkele keren vastzetten had ik de boutjes dol. En het zadel bleef zakken. Zeker met de stevige glooiingen betekende dat lastig fietsen.

IMG_36681Ik besloot een autogarage - in uiterste nood- om raad te vragen Ze toonden zich zeer gedienstig. Maar het trapvermogen zakte per kilometer. Het zadel bleef zakken. Na een uur hopen, kwam er een oplossing omdat we in een zaak voor grasmaaiers een fietsdeskundige vonden. Maar goed ook. Want toen kwam menige helling.

Onze inspanning kreeg bijval van krekels die ons met hun concerten aanmoedigden. Met slechts 7km. meer dan gedacht vonden we Vezelachtig Vezelay. Het werd fermer stijgen en dalen. Soms met bijna 65 km per uur dalen en dan weer met 2km/h naar boven.

Sneller dan verwacht kwamen we bij ons doel. Wiel en Jan waren zeer trouw aan de taak voor elkaar te zorgen want ik hield de snelle voortgang tegen. Eenmaal met succes geholpen door die vriendelijke man die  voornamelijk grasmaaiers verkocht, ging het voorwaarts. Wat heerlijk als je de juiste mensen treft! Later dan gedacht kwamen we op ons adres voor de nacht, enthousiast begroet door onze reisbegeleiders die de bagage verzorgden. Wat opvalt in dit deel van onze etappe is de stilte en de natuurlijke schoonheid. En hoe belangrijk zijn toch de juiste mensen op de momenten dat je niet zelf verder kunt. Iets om te beseffen dat ieder kostbaar kan zijn door te zijn wat iemand is. Ook al denk je dat je plicht doen niets bijzonders is. Het kan kapitaal zijn voor een ander. Ik kijk uit naar Nevers en de ontmoeting met de kleine Bernadette, Gods instrument omdat ze eenvoudig haar plicht deed. Een taak voor ons allen om te dienen
 waar dat we nodig zijn.

IMG_12231Vezelay

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken