Op de fiets naar Lourdes - Dag 2

IMG_75931Deze dag stond al op voorhand bekend als de langste etappe in kilometers. Dinant - Reims zou goed zijn voor 152km. Er was gekeken naar het vermijden van de steilste klimmetjes. Maar er werd uiteindelijk toch flink heuvel op gereden. Het werd een dag van 170km. 

 

Met het zoeken naar de juiste weg kwam mij lange tijd ter overweging de zin boven: "Heer,hoe moeten we dan de weg kennen". Waarop Jezus antwoordde: "Ik ben de weg, de waarheid en het leven". Ondanks alle boeken en kaarten en satellieten bleef het toch zoeken. Net als bij mensen, zaken niet helder worden ondanks het lezen in de bijbel alleen. Goede herders zijn toch goud waard. De weg liep na een laat ontbijt - de zaak opende pas om 08.15 uur- via Rocroi via Rethel naar Reims. De 3 "R"-en tocht.

 

IMG_26761

IMG_09741

Terwijl we veel te klimmen hadden zakte ik regelmatig. Tot 3 keer toe werd ik zeer aards. D.w.z dat mijn zadel inzakte. Wat is een stevig uitgangspunt toch kostbaar!
Eenmaal in het centrum brachten 2 agenten te fiets ons door het drukke centrum naar ons hotel.
De historie van Reims, de cathedraal en haar kerken is de moeite waard.


Voorts hadden we geen andere pech. Om niet nog meer op een kreeft te gaan lijken kreeg ik op mijn verzoek een tubetje.

Vanavond ben ik merkbaar moe, dat belooft een goede rust. Hoewel we flink doorfietsten, slaagde ik erin enkele foto's te maken.

Klik hier voor de andere blogs

Zoeken