Op de fiets naar Lourdes - Dag 5

Dag_5-1Zoals dat in de fietswereld gezegd wordt: "Ik begon met slechte benen". Vanuit ons hotel meteen klimmen, dat wel als excuus voor mezelf maar ik kon met moeite de anderen volgen. Of toch het gevolg van de opgelopen verkoudheid en de werking van mijn beperkte medicatie? Hoe het ook zij, het was een strijd met mezelf. Intussen worstelde Jan met zijn navigatie. Al vaak had ze de voorbije dagen geluidloos geroepen:"Omkeren. Nu omkeren!"

Lees meer: Op de fiets naar Lourdes - Dag 5

Op de fiets naar Lourdes - Dag 10

Dag_10-1Vandaag reden we om 15.00 Lourdes in.
Deo Gratias.

Na het bezoek aan de cathedraal van Auch reden we met een dichte grijze hemel en koude lucht. De laatste fietsdag. Na 40 km. brak de zon door en niet alleen in ons hart brandde het. De route was maar 97 km. doch hoewel het ook vaak lekker opschoot werden we toch getest op berggeitkwaliteiten.

Lees meer: Op de fiets naar Lourdes - Dag 10

Op de fiets naar Lourdes - Dag 11

Dag_11-1Er heerst al bedrijvige drukte, waarbij merkbaar de pelgrims overwicht hebben. Vakantiegangers die even deze plek aandoen vallen niet op. Lourdes op z'n best dus. Als ik een kenmerk van Bernadette wil benoemen welke haar typeert is het wel: onopvallend vredig. Ze zocht geen aandacht, maakte geen drukte en had een groot hart voor de kleinen en zwakken. Deze tevredenheid rustte op ons deze dag.

Lees meer: Op de fiets naar Lourdes - Dag 11

Zoeken