Deel 1 Misdienaars werken zich in het zweet!!!

 

Op 22 maart vond er een misdienaaractiviteit plaats. Een activiteit waarbij onze oudere en jongere misdienaars een eigen programma hadden. Maar waarbij we uiteraard gezamenlijk hebben afgesloten. Met een frietje natuurlijk.

 

Onze ervaren misdienaars werken zich in het zweet!!!

 

Voor de oudere, ervaren misdienaars werd er een ambachtelijke activiteit georganiseerd. Onze jongemannen gingen een dagje actief aan de slag met hamer, ijzer en ………..smidsvuur. Een dagje kennismaken met een ambacht dat dreigt uit te sterven in onze huidige tijd. Het in standhouden van het ambachtelijk smeden en de kennis ervan is een belangrijk doel binnen deze branche. De cursusleider, dhr. Sensen, een smid in hart en nieren, verheugde zich dan ook op deze dag om met een achttal enthousiaste jongemannen in de leeftijd van 14 tot 18 jaar aan de slag te gaan. Om hen enkele kneepjes van het vak te kunnen leren. Zes aambeelden stonden op hen te wachten. Bloedheet kregen ze het, menig zweetdruppeltje vloeide en een enkeling werd een brandblaartje rijker. Maar enthousiast waren ze. Het werd een dag om niet te vergeten. Hieronder enkele foto’s.

 

Smeden 1

 

de smid geeft instructies

 

Smeden 2Smeden 3
aan het smidsvuur en aan de aambeelden                                                ”het ijzer smeden als het heet is”Smeden 4Smeden 5Smeden 6

”oefening baart kunst”        Bij deze activiteit kon Broeder Frederik natuurlijk niet ontbreken       ”wat een concentratie”

 

Smeden 7Smeden 8

             veelvuldig overleg en interesse in elkaars werk                                                             De stemming was opperbest

 

 

 

Zoeken