Misdienaars zweven door de lucht!

Iets voor.........mannen!!!!

1 Misdienaars zweven door de lucht 1Joop en Theo, de begeleiders van de misdienaars, waren al een tijdje op zoek naar een geschikte datum om met de misdienaars de jaarlijkse gezamenlijke en gezellige activiteit te organiseren. Het werd 21 september.
Nu is de datum natuurlijk belangrijk, maar wat veel belangrijker is, vooral wat we dan wel niet gingen doen?? Want de boodschap van de jongens was duidelijk. Het moest wel wat voorstellen. Anders........, laat dan maar liever zitten die activiteit!!!!

Dus moesten we met iets voor de dag komen wat ze zou aanspreken en ook niet meer snel zouden vergeten. Iets voor............mannen. Want dat zijn onze misdienaars ondertussen. Begonnen als 7, 8 jarige knaapjes, staan sommige al bijna en enkelen al ruim 10 jaar trouw iedere zondag paraat op het priesterkoor. Jongemannen en jongvolwassenen. En vooral uit de kluiten gewassen.

3 Misdienaars zweven door de lucht 3

 

 

 

Wandelend door de bossen van Sittard werd het idee geboren. Theo kwam daar een groepje mannen, in sportkleding, rennend achter elkaar met een dikke boomstam op de schouder tegen. Hij vroeg zich af waar die vandaan kwamen? Even later zag hij het, en de activiteit stond vast!

 

 

 

Verrassing4 Misdienaars zweven door de lucht 4

Joop en Theo besloten het nog even geheim te houden. Pas op de dag zelf zouden ze zien wat we uiteindelijk gingen doen. Nu hadden we de misdienaars al eens eerder op een verrassing getrakteerd. Maar die was allen zwaar op de maag komen te liggen. Die verrassingen van Joop en Theo!! Of dat nou zo'n goed idee was?
Maar hoe dan ook, het werd geheim gehouden. Maar zoals dat gaat met geheimen. Die lekken heel gauw uit. Eefke was de eerste die het onbedoeld hoorde en zei,........ "Ik wil ook mee. Kan deze activiteit niet samen met de begeleiders van de crèche gehouden worden"? Die doen toch ook hun best!!!! Een tikje jaloers? Toch geen activiteit voor mannen dan? Ik dacht het wel.

 

 

5 Misdienaars zweven door de lucht 5

Op de fiets
Het was zo ver. 13 jonge mannen en 3 begeleiders op weg, want kapelaan Blom sloot zich van harte aan bij de trouwe misdienaars van de Pancratius.
Het programma werd, om alle vraagtekens weg te nemen, verteld en de dag begon met een H. Mis in de Theresiakapel. Het programma bestond vervolgens uit een fietstocht die uiteindelijk ruim 1,5 uur duurde om bij de uiteindelijke bestemming uit te komen.
De fietstocht was al een uitdaging op zich. De fietsroute, door Joop uitgezocht, rondom de Brunsummerheide is er één om in te lijsten. Ook al heeft de kapelaan hem met kramp en zoals hij het noemde met "engelen" moeten volbrengen die hem op sleeptouw namen. De jonge armen en benen van Gijs zorgden er voor dat ook de kapelaan aankwam bij...... "Snowworld".

 


6 Misdienaars zweven door de lucht

 

Op de berg
Na de heerlijke fietstocht werd eerst gegeten. Daarbij werden we verwend door Marieke die voor ons klaar stond met spijs en drank. Onder aan de voet van de 502 trappen tellende Skiberg. En die trappen werden natuurlijk genomen door de jongens. In een mum van tijd stonden ze zwaaiend naar ons op de top. Zonder de begeleiders natuurlijk, want die moesten eerst op adem komen en hun benen sparen voor wat er nog ging komen. Het Outdoorpark, het grootste klimpark van Europa.

 

 

Hoog in de lucht

10 Misdienaars zweven door de luchtBij een klimactiviteit, hoog in de lucht, hoort veiligheid. Dat betekende alles wat kon vallen en waar je aan kon blijven haken mocht niet mee. Dus helaas ook geen fototoestel om onze waaghalzerij vast te kunnen leggen. Want het zou maar eens vallen op de mensen onder je!!
Na een zeer uitgebreide tekst en uitleg, gehesen in veiligheidsgordels was het uiteindelijk zo ver. We gingen naar het "klimparadijs".
En toen moest er een keuze gemaakt worden. Het blauwe of het zwarte, moeilijkste parcours.
De jeugd t/m 12 jaar mocht alleen voor blauw gaan. Ze gingen samen met Joop en Theo. En die waren blij met deze keuze. Want bij zwart hing je nog 3 meter hoger boven de aardbodem op zo'n slordige 10 meter. Je moet het maar leuk vinden. En dan ook nog toeren uithalen alsof je in de sportzaal staat.
Maar zo ging het niet bij iedereen. Na 2 minuten werd duidelijk dat Teun wat 12 Misdienaars zweven door de luchthoogte betreft de genen van zijn vader heeft. Hoogtevrees. "Pap", zei hij, terwijl hij een boomstam omarmde zoals een 2 jarige zijn moeder als deze geschrokken is, "ik geloof niet dat dit iets voor mij is". En dat terwijl hij een week lang in huis vol was van het misdienaaruitstapje dat er aan ging komen. Daar kon hij zich zo op verheugen. Maar hij is over zijn schaduw heengestapt en heeft het hele parcours, ruim 2 uur op hoge hoogte, volbracht. Een compliment waard.Na ruim 2 uur en wat schrammen en builen rijker zat het avontuur er op. De jeugd had zichtbaar genoten en was blij verrast met de keuze van de activiteit. Het was wel .......... cool geweest.
Vervolgens gingen we weer op de fiets naar Voerendaal voor de laatste etappe.

 

 

Gezellige afsluiting met een ..........., natuurlijk.
Het hoort er natuurlijk bij. Samen met elkaar de dag afsluiten. Samen aan tafel. Met een frietje. De achtergebleven dames hadden een uitnodigende, uitgebreide tafel voorbereid. Het was lekker weer, we konden met zijn allen buiten zitten en met een goed gevoel en een goed gevulde maag sloten we dag met zijn allen en met blijde gezichten af. Het was een dag om niet gauw te vergeten.

Een dag voor .............mannen.13 Misdienaars zweven door de lucht

Zoeken