Rolduc - Silvester

Rolduc

We zijn met de misdienaars van de st. Martinuskerk en de Pancratiuskerk een dagje naar Rolduc gegaan. We verzamelden ons bij het gemeenschapshuis in Welten en we vertrokken.

Toen we binnen kwamen, werden we hartelijk ontvangen en rondgeleid. Daarna begonnen we aan een kleine quiz in en om Rolduc. We werden in vier groepen verdeeld: de Matheus groep, de Marcus groep, de Lucas groep en de Johannes groep. De vragen gingen over de abdijkerk, de binnenplaats en de tuinen. Toen we al onze antwoorden hadden ingevuld, gingen we allemaal naar de abdijkerk voor de vespers. We zaten op het altaar met ons allen en de rector van Rolduc zagen we er ook. We hebben drie psalmen gezongen en nog even gebeden. Daarna verlieten we de abdijkerk en gingen de antwoorden van de quiz nakijken. Als prijsje kreeg iedereen een mooie sleutelhanger. Toen verlieten we Rolduc en gingen we ergens frieten eten. Daarna gingen we allemaal weer naar huis.

We vonden het heel leuk en leerzaam in Rolduc!

Ik hoop dat we er nog eens naartoe gaan!

Silvester