Fietsbedevaart Peter Karel 2014

Met mooi weer op de fiets!

Na een jaartje pauze zijn wij op 21 juni weer op bezoek geweest bij pater Karel in Munstergeleen. Tussen de 40 à 50 km op en neer. Het merendeel op de fiets, enkelen met de auto. De weersvoorspellingen waren gezien voorgaande jaren verrassend. Het zag er naar uit dat we droog, stralend weer kregen. En dat was ook zo. De ”Pater van het water” gunde ons op de eerste dag van de zomer een heerlijk fietsweertje. Het verlaagt hierdoor wel het offergehalte van de fietsbedevaart, maar de vreugde van het samen fietsen, de fijne gesprekken en goede sfeer maakten het fietsbezoek aan pater Karel tot een geslaagde dag.

PK1We hadden er zin in!!

Tandem van St. Joseph en Pancratius

Ook dit jaar was er weer de combi, of ”tandem”, van Heerlerbaan en Pancratius. De Heerlerbaners startten vanaf de St. Josephkerk en pikten ons op in Welten. Jong en oud samen op weg. Fijn dat er nog jeugd meegaat klonk het uit de mond van een veteraan van de St. Joseph.

PK2

St. Joseph arriveert bij de groep Pancratius

Tijden veranderen

Daar waar we de voorgaande jaren wel eens werden opgehouden door ouderen die kampten met hun conditie lijkt dat verleden tijd. Jonge benen zijn doorgaans sterker, maar leggen het toch af tegen de huidige elektrische fietsen. Nog maar een enkele oudere gaat nog volledig op eigen kracht door het Limburgs Heuvellandschap. Zo lang de fiets maar voldoende opgeladen is en er oplaadpunten ter beschikking zijn. Want daar ligt het nadeel van het elektrische fietsen. Je moet niet met een lege accu komen te zitten. Daarom ging menig gesprek dan ook over de te volgen route, geen onnodige kilometers maken, de kortste weg, want met een lege accu is zo’n fiets loodzwaar om mee verder te gaan.

PK3

Gearriveerd

Volgens schema aangekomen om 11.30 zijn we allereerst een kopje koffie gaan drinken. Achter het geboortehuis in de prachtige tuin. Ook nu weer genoten we van het mooie weer in de heerlijk rustige omgeving.

PK4PK5

Voetballen in de mooie tuin?

De jongens vroegen of ze een balletje mochten trappen op het schitterende grasveld. Het antwoord hierop werd door de aanwezige en verantwoordelijke pater gegeven voor aanvang van de H. Mis die we vierden. Hij vertelde een verhaal van een verlamde jongen die de genezende handen van P.Karel kreeg opgelegd.   En voor dat moeder en Pater het in de gaten hadden was de jongen al aan het spelen in de tuin. En pater Karel vond het geweldig. Het verwijst ook naar de Christus die tegen de apostelen zegt dat de kinderen niet moeten worden tegengehouden, maar tot hem moeten komen. Dus ga lekker voetballen zegt de pater van de bedevaartsplaats.

PK6

Na de Heilige Mis, waarbij het verhaal van de pater en het Evangelie naadloos op elkaar aansloten gingen de 2 parochies hun eigen weg. De St. Joseph nam de kortste route terug. Pancratius fietste nog een stukje door naar Geleen. De reden hiervan was dat we een bezoekje gingen afleggen bij de kapelaan aldaar. Een aantal jongeren en brancardiers die ook vandaag van de partij waren hadden deze kapelaan enkele weken eerder ontmoet op de Limburgse ziekenbedevaart naar Lourdes. Een fijn weerzien vond plaats en we werden getrakteerd op frisdrank, koffie en een stukje vla, maar vooral op een inspirerende jonge priester die ons hartelijk ontving.

Het zit er op

Tijd om weer op de fiets te stappen en richting Heerlen te gaan. Het was een fijne dag en we hebben allen genoten. Zonder fietspech en met af een toe een duwtje in de rug zijn we allen voldaan en vreugdevol weer thuis aangekomen.

PK7PK8