Derde Statie

JEZUS VALT VOOR DE EERSTE MAAL ONDER HET KRUIS.

Wij aanbidden u Christus, en loven U.
Omdat Gij door uw Heilig Kruis de wereld hebt verlost.

De straten van Jeruzalem zijn dicht opeen gebouwd. Geen wonder dat de belangstellenden Jezus direct omstuwen. De weg loopt langzaam heuvelopwaarts. Een weg, getekend door karrensporen in de kasseien. De stenen liggen onregelmatig. Jezus moet geen moeite doen om te vallen, waarbij het hout zijn volle gewicht laat gelden.

Overweging:

De eerste val

..of struikelde Jezus over iets? Zeker is dat het niet mee-valt. Maar wie hoorde Hem zeggen: “Het is nu wel welletjes geweest. Tot hier en niet verder!”?

Als ik eerlijk ben moet ik misschien wel herkennen en bekennen dat opgeven bij tegenslag mij niet vreemd voorkomt. In het leven valt het zeker allemaal niet mee!

Ik voel me vaak in de steek gelaten, niet begrepen. Ik hoopte op wat sympathie en begrip, op een woord van troost en bemoediging. In plaats daarvan schud iemand er nog een dosis ergernis overheen. Omdat ik zo stom ben, zo idioot me gedrag. Wat ik ook doe, wanneer deugt het nou eens werkelijk. Het huilen staat me nader dan het lachen. Ik heb er geen zijn meer in, zoekt het je maar uit, ik stop hiermee. Zijn we dan niet al gevallen als we gedwongen worden door de levenslast zo te denken. Ja, maar wie met Jezus leert wandelen, staat met Hem ook weer op.

Niet om krachtpatsers bidden we, maar om kracht naar

Onze vader...

Ontferm u over ons, Heer ontferm U over ons.
O God, wees ons zondaars genadig.

Klik hier om terug te gaan Klik hier om verder te gaan


Zoeken