Maak de weg vrij

Vandaag las de priester in de kerk over Johannes die de mensen moest voorbereiden op de komst van Jezus.

Je hebt vast en zeker wel eens gehoord wat er allemaal gebeurt, als bijvoorbeeld de koningin naar jouw stad of dorp toekomt. Alles wordt schoongemaakt, opgeruimd, alle stoeptegels recht gelegd, alles met bloemen versierd enz. Op de dag zelf komt de burgemeester, niet in z’n joggingbroek maar met zijn mooiste pak aan. Ook alle mensen die de koningin mogen begroeten (en dat mag niet zomaar iedereen!) hebben hun mooiste kleren aan, misschien wel nieuwe schoenen of een nieuw kapsel en ze proberen zo beleefd en vriendelijk mogelijk te zijn.

Voor een belangrijk feest moet je dus goed voorbereid zijn. Dat is niet alleen zo met Koninginnedag, een verjaardag of je communiefeest. Dat is met Kerstmis ook zo. Misschien staat bij jullie thuis de kerstboom al op en is jullie huis versierd met lampjes. Ben je dan helemaal klaar voor Kerstmis?

Jezus zelf komt naar ons toe. Hij is niet alleen de Koning van alle koningen, maar ook de Koning van de liefde. Jezus wil bij JOU komen! Maar is jouw hartje er al klaar voor? Of moeten er nog dingen opgeruimd?

We hebben een lange weg naar Kerstmis getekend. Maar die weg ligt vol “rotsblokken”. Die zorgen ervoor dat wij niet naar Jezus kunnen komen, en Jezus niet naar ons. Samen hebben we gekeken wat die “rotsblokken” kunnen zijn.

Rots-Balans

De kinderen noemden zelf: niet luisteren, ruzie maken, je zin doordrijven, geen zin hebben, jaloers zijn, te lang in bed blijven.

Je kunt je voorstellen dat het niet makkelijk is een rotsblok weg te ruimen. Zo is het ook met deze “rotsblokken”. Het kost je (heel) veel moeite. Gelukkig kijkt Jezus niet alleen of het je lukt, maar vindt Hij de moeite die je doet, net zo belangrijk.

Ga jij deze week ook eens op zoek naar “rotsblokken” die op jouw weg naar Kerstmis liggen? Misschien dat ergens nog eentje ligt, waar nog aan gewerkt moet worden. Veel succes ermee en tot volgende zondag!

Zoeken