Wie zeggen jullie dat Ik ben?

Vandaag leest de priester het evangelie waarin Jezus aan zijn vrienden vraagt: "wie zeggen jullie dat Ik ben?"

In de kinderwoorddienst hebben we eerst eens even gekeken wie we zelf zijn. We hebben samen een blaadje ingevuld met onze naam, en een paar antwoorden waaruit je kunt kiezen, bijvoorbeeld: ik ben: een dochtertje / zoontje van mama en papa, een broertje / zusje van …. , enz.

Ook hebben we gekeken wie Jezus is en wat Hij voor ons betekent. Hoe je Hem zou willen noemen: Je Vriend, je Helper, je Trooster?

Voor elk antwoord dat we gekozen hebben, hebben we een kruisje gezet. KWD16 9 12

Een kruisje is dus een teken …

- Dat je voor iets kiest

- Dat je iets niet kiest (een kruisje erdoor)

- Een kruispunt: is een kruisje van straten; dan moet je kiezen welke kant je op gaat

- Een kruisje is ook een teken van Jezus. Weet jij waarom?

Het kruisje van Jezus helpt ons herinneren dat Jezus uit liefde voor ons gestorven is. Kijk eens naar de armen van Jezus aan het kruis. Hij strekt ze uit, zoals een moeder dat naar haar kind doet. Jezus omhelst zo alle mensen op de wereld! Waarom? OMDAT HIJ VAN IEDER VAN ONS HEEL VEEL HOUDT!

Daarom is het belangrijk dat wij goed met elkaar omgaan; goed voor elkaar zijn.

Is dat altijd makkelijk? Nee, want dan moet je vaak zelf een stapje terug doen om een ander voor te laten gaan. Je kiest dan voor Jezus en zet een kruisje door jezelf!

Zo zie je dat een kruisje niet alleen maar een herinnering is aan het sterven van Jezus. Maar het is eigenlijk een heel mooi teken van de liefde van Jezus voor ons!

Om daar deze week nog eens over na te denken kregen kinderen een armbandje met een kruisje mee naar huis.

Zoeken