Palmpasen 2014

DSC 0191De palmpasenviering voor de kinderen werd dit keer in de H. Josephkerk aan de Heerlerbaan gehouden. Tijdens deze viering mochten tevens de kinderen die dit jaar de eerste H. Communie doen zich voorstellen aan de gemeenschap.

DSC 0190DSC 0192DSC 0188

En dus zijn er weer vele blije kinderen die, getooid met een mooie palmpasen, naar de kerk komen. Aan het begin van de dienst trekken zij tezamen met de priester, diaken en misdienaars in processie door de kerk.

DSC 0194DSC 0198

DSC 0202DSC 0204

Kapelaan Blom zegent onderweg de palmtakjes van de gelovigen en tot slot de palmpasen van de kinderen. Dit is een plezierige bezigheid vertelt hij de kinderen later. En dat is op de foto wel te zien!

DSC 0205

Tijdens de H. Mis wordt het lijdensverhaal verteld en dat werd heel mooi verbeeld door de mensen van Chrisko.

DSC 0206DSC 0210

Het thema van 1e communie is: “Allemaal in Jezus’ vriendenboek.” Kapelaan houdt in zijn preek dan ook de kinderen voor dat zij niemand moeten buitensluiten. Net als Jezus. Palmpasen is tweezijdig. Enerzijds de vreugde en het toejuichen van Jezus, anderzijds het lijdensverhaal. “Hosanna”en “Kruisig Hem”. De kinderen moeten zijn als palmtakjes en ruimte geven aan iedereen. Niet zeggen:” jij mag mee doen en jij niet”.En dat is een boodschap die niet alleen voor de kinderen opgaat.” Zonder naam ben je niets. Zeg me je naam duizend keren”, zingt het koor samen met de communicantjes. En zo is dat maar net.

DSC 0211