DORST en HONGER!!!

 

Vandaag leest de priester in de kerk over de gebeurtenis op de dag dat Jezus zegt: “wie van het water drinkt dat Ik hem zal geven, krijgt in eeuwigheid geen dorst meer.”

 

We bespreken met de kinderen hoe het is om heel erge dorst of honger te hebben. Hoe voelt dat? Als je heel veel dorst of honger hebt kun je bijna aan niets anders meer denken. En als je dan eindelijk iets gedronken of gegeten hebt, voelt dat heeeerlijk.


En daarna?...

Heb je dan nooit meer dorst of honger, of komt dat toch weer terug?
Heb je ook wel eens een gevoel van binnen dat je graag zou willen vasthouden?

Lukt dat dan ook?

 

Stel je eens voor dat iemand jou iets beloofd heeft, je hebt je erop verheugd, en dan doet hij het toch niet, hoe vind je dat?
Doe je dat zelf ook wel eens, je belofte niet nakomen? Welk gevoel geeft je dat? Geeft dat vrede, vreugde, rust, blijdschap?

Een gevoel van weten dat je geliefd en de moeite waard bent, of boosheid, verdriet, teleurstelling, onrust,  onzichtbaar willen zijn, enz. ?
Vaak is er een stemmetje in je binnenste dat je zegt wat je eigenlijk zou moeten doen. Maar luister je daar naar? En welk gevoel krijg je daardoor?  


Jammer genoeg is het niet altijd makkelijk het goede te doen en vaak kost het ook nog veel moeite.  

Hoe heeft Jezus dat gedaan? Hij houdt van ons en heeft in Zijn leven voorgedaan hoe wij met elkaar moeten omgaan. Ook dat was zeker niet altijd makkelijk!
Hij ging zelfs zover, dat Hij uit liefde voor ons dood ging. Daardoor overwon Hij de dood en kreeg Hij van God het eeuwige leven.

 

Als je naar het stemmetje in je binnenste luistert, kun je Hem horen en als je daar gehoor aan geeft, krijg je iets dat niemand van je kan afpakken!:  Vreugde, rust en vrede.  
Jezus noemen ze ook wel de bron van het “levende water”.

Dit gaven we de kinderen ter herinnering mee, hartjes met de tekst:

 

“Pssst……luister je even?”

 

Zoeken