Genezen

Vandaag leest de priester in de kerk over Jezus die een jonge man die gestorven was, weer tot leven brengt. Hij “geneest” zo niet alleen de jongeman, maar ook het verdriet van zijn moeder.kruis met genezing

Allereerst kijken we eens: Wat is genezen?

De kinderen noemen:

- iemand beter maken

- iemand niet ziek laten worden

- voor iemand zorgen

Wie zorgt voor de genezing?

- een dokter

- mama, als ik ziek ben

- het ziekenhuis

Jezus geneest ook mensen. Hij geneest zieken, gewonden, en bijvoorbeeld mensen die doof of blind zijn. Maar Jezus geneest ook mensen die foute dingen hebben gedaan. Hij helpt ze “gezonder”, beter te gaan leven.

Maar weet je: Wij kunnen ook mensen genezen door iets voor een ander te doen!

Denk aan een vriend, klasgenootjes, je zus of broer,enz. Je kunt iemand al genezen door hele kleine, simpele dingetjes te doen, zoals:

- te glimlachen, als jij als enige lacht, dan gaan mensen ook lachen

- een schouderklopje bij je beste vriend

- een hand geven om te helpen

- op bezoek gaan bij iemand die erg alleen is

enz.

Misschien heb je al eens gezien dat bij de ingang van een ziekenhuis vaak een afbeelding van een kruis hangt. Waarom zou dat kruis er zijn denk je? De kinderen noemen:

- omdat het voor genezen staat en een ziekenhuis zorgt dat je geneest

- omdat het met Jezus te maken heeft.

Dat klopt allemaal! Omdat Jezus uit liefde voor ons, aan het kruis gestorven is, heeft hij de mensen genezen van al wat zij slecht hebben gedaan. Het kruis is daarom een teken van liefde en zorg, voor de ander. Daarom hangen mensen al eeuwenlang een kruis boven een ziekenhuis.

De kinderen krijgen een blaadje papier met daarop een groot kruis. In het midden van het kruis staat een hartje met het woord “genezing”.

In het kruis mogen ze dingen schrijven, of tekenen, waar zij zelf anderen mee kunnen helpen. Waar zij anderen dus mee kunnen genezen.

En wat kwam er allemaal in te staan: lachende gezichten, bloemen, zonneschijn, handen en nog veel meer!

Zoeken