Laat de kinderen tot mij komen!

Vandaag heeft de priester het evangelie gelezen waarbij kinderen die naar Jezus willen komen, worden tegengehouden door de apostelen. Die apostelen bedoelen het goed, want ze willen dat Jezus niet gestoord wordt. Maar Jezus zegt: Laat de kinderen toch bij mij komen!laat de kinderen tot mij komen1

Jezus houdt heel veel van kinderen en zegt zelfs, dat grote mensen ook als kinderen moeten zijn, om in de hemel te komen! Daarna omarmt Hij de kinderen en zegent hen.

Jezus zegt dus niet even “Hoi!” tegen de kinderen en gaat verder met waarmee Hij bezig was. Nee, Hij geeft hen alle aandacht, neemt de kinderen in de armen, en zegent hen.

Waarom zouden grote mensen zoals kinderen moeten zijn?

Volwassenen hebben hun hoofd vaak helemaal vol allerlei gedachten, veroordelingen, drukke agenda’s, alles wat ze nog willen hebben en nog veel meer.

  • (Kleine) kinderen hebben dat niet, zij staan open voor alle mensen; kijken niet naar de kleren of spulletjes van iemand, maar zien of een glimlach echt is.
  • Kinderen zijn vol verwondering voor de natuur en alle grote en (hele) kleine dingen die God daarin gemaakt heeft. Grote mensen zien al dat moois vaak helemaal niet meer.
  • Aan de hand van mama en of papa, hebben kinderen vertrouwen in wat gaat gebeuren, ook als het nieuw en onbekend voor ze is.

Misschien weet je nog hoe je de eerste keer met mama of papa op de kermis in de botsauto’s stapte? Of de eerste keer samen naar de dokter ging? Het was wel spannend, maar omdat mama of papa erbij was ging je mee. Met een vreemde was je waarschijnlijk niet meegegaan!

Grote mensen moeten leren om net zo op God te vertrouwen. God is onze Vader en Maria onze Moeder in de hemel. Zij houden van ons en willen ons altijd helpen.

Het is nu oktober en dat noemen we de rozenkrans-maand. Bij het beeld van Maria in de kerk zie je vaak zo’n rozenkrans. Dat is niet zomaar een versiering met kraaltjes of bolletjes. Het is een lange ketting van gebedjes: Weesgegroetjes en Onze Vaders.

En net als bij elk ander gebedje dat we bidden, beginnen we en eindigen we met een kruisje. Dat is bij de rozenkrans ook zo; onderaan hangt een kruisje, het kruisje van Jezus. Dat is het begin maar ook het einde van de rozenkrans. Mensen bidden de rozenkrans als ze iets heel speciaals aan Maria willen vragen. Ze weten dat Maria altijd luistert en samen met Jezus het allerbeste voor ons wil.

We hebben samen een Weesgegroetje gebeden en de kinderen kregen een eigen kinderrozenkrans mee naar huis.

laat de kinderen tot mij komen2

Zoeken