Dag 6 - 27 mei

DSC 0797

 

Vandaag de laatste dag in Lourdes. 's Morgens weer vroeg op en dit keer voor de brancardiers een half uurtje eerder omdat er een groepje eerder vertrekt met het vliegtuig en alles gereed moet worden gemaakt voor de terugreis.

 

DSC 0743   DSC 0752

 

Na de brancardiersmis een kopje koffie en dan alles klaar zetten voor vertrek. Alle koffers van de pelgrims klaar zetten en alle spullen die al gemist kunnen worden. Maar er is die ochtend natuurlijk ook een slotviering. Na de viering wordt de bedevaartskaars nog achtergelaten bij Maria en zit het er echt op. Voor menig pelgrim valt dit toch wel zwaar, het einde van een mooie week nadert en straks als men thuis is valt het niet altijd mee.

Tijdens de H. Mis wordt er achter de schermen nog verder gewerkt en worden alle rollators, rolstoelen en andere middelen die niet meer nodig zijn alvast weggebracht naar "het Local", de permanente opslag voor bedevaartorganisaties.

 

In de middag is er echter nog even tijd om wat te ondernemen en hier wordt dan ook door de pelgrims gebruik van gemaakt. De een gaat nog even naar de grot, de ander gaat nog even gezellig Lourdes in om te genieten van een ijsje of een heerlijk drankje.

 

Lourdes6-1 Lourdes6-2

 

Om half vier is het echter alweer verzamelen want om 16:10 komt de bus die iedereen naar het station brengt. Kwart voor vier is iedereen wel binnen en in dat laatste half uurtje worden er nog enkele liedjes gezongen door onze Chrisko deelnemers. Met de muziek uit ons boxje lukt het aardig maar zonder dirigent is het toch behelpen. Onze pogingen worden gewaardeerd met een warm applaus. Dan is het toch echt tijd en zonder morren gaat iedereen aan boord van de bus.

 

Op het station is het verder de trein inladen. Dit gaat vlot en er is even tijd om op adem te komen.

Het is prachtig weer en dat beinvloedt ook duidelijk de stemming, die is zonnig.

 

Lourdes6-3 Lourdes6-4

 

DSC 0806

 

Dan is het instappen en rijden maar. De terugreis verloopt verder zonder noemenswaardige problemen. We zingen nog een keer een tweetal liedjes door de intercom waarbij opvalt dat het al een stuk beter gaat.

In Belgiƫ is er wel een klein probleem omdat men daar aan het staken is. We moeten omrijden via Brussel en met ongeveer anderhalf uur vertraging komen we aan in Maastricht waar de thuisblijvers ons opwachten.

 

DSC 0812   DSC 0815

 

Maar uitrusten is er nog niet bij. Eerst helpen de trein uitladen en zorgen dat alle pelgrims hun bagage hebben.

Dan is het afscheid nemen geblazen van onze mede Lourdes gangers. En wie weet, tot volgend jaar.

Hoe dat zal zijn? Met vliegtuig of bus? Dat zien we dan wel weer.

 

DSC 0793

 

 

Terug naar het overzicht

 

Zoeken