Curriculum Vitae Hubert Bour

Afstamming: Uit een oud Heerlens geslacht

1947 – 1953 Lagere school

1953 – 1956 Mulo

1956 – 1961 Werd bij wijze van uitzondering op 15 jarige leeftijd en in het geheim toegelaten tot de dagopleiding aan de Stadsacademie voor Toegepaste Kunsten te Maastricht. De minimale toelatingsleeftijd was 16 jaar maar in verband met bijzondere begaafdheid werd dit toch goedgekeurd.

1961 – 1963 Militaire dienst Luchtmacht. In die periode meermalen boekjes geïllustreerd en decors ontworpen.

1966 Studiereis naar Florence en Ravenne.

1963 – 1976 Werkzaam als beeldend kunstenaar op het gebied van Particuliere aankopen en opdrachten, zoals kleuradviezen, ontwerpen voor standbouw, wandschilderingen en decorontwerpen.

1975 Expositie 750 jaar Heerlen Landsfort met grote penseeltekeningen van Oud- Heerlen.

1976 Een tweetal bevoegdheden behaald n.l. docent Beeldende Vorming en Leraar 3 e graads tekenen.

1976 Docent Beeldende Vorming aan het Creativiteitscentrum te Heerlen. In deze periode het illustreren van kinderboeken en jaarlijks terugkerende Oorkondes tot 2015.

1976 – 1986 Gedurende deze periode een aantal studiereizen gemaakt naar Normandië en Bretagne.

1983 Aankoop gemeente Kerkrade van een Stilleven: olieverf op linnen.

1984 Aankoop van 2 schilderijen, Stillevens door de Erasmus Universiteit te Rotterdam.

1984 Particuliere opdracht voor een wisseltrofee in brons: de Coriovallumzuil hoogte 30 cm.

1986 Particuliere aankopen van diversen schilderijen, olieverf op linnen /stillevens en landschappen.

1987 Vanaf 1987 worden door mij in de Provençe jaarlijks teken- es schildercursussen georganiseerd. Vanwege internationale belangstelling heeft dit initiatief grote bekendheid gekregen in de Euregio. Deze cursussen werden gegeven tot 2009

1991 Particuliere opdracht voor een wisseltrofee in brons: de Poeffel Moeffel hoogte 25 cm.

1992 Particuliere opdracht voor een wisseltrofee in brons: 't Winkbuulke hoogte 20 cm.

1993 Officiële opening verricht van mijn expositie " Het Licht" door de Wethouder van cultuur in Heerlen.
Particulieren aankopen van diversen schilderijen, olieverf op linnen /stillevens en landschappen.

1994 Expositie van werken in Kunstgalerie Gregorius te Sittard.

1995 Expositie van werken in Kunstgalerie ARC te Heerlen.

1996 Expositie van werken op de Kunstmarkt in Heerlen.
Particulieren aankopen diversen werken: olieverf op linnen

1996 Officiële opening verricht door de Wethouder van cultuur van mijn instituut Atelier voor Beeldende Vorming in Heerlen. In dit instituut werden teken- en schildercursussen gegeven voor jong en oud tot 2009.

1996 Bedrijfsopdracht voor het vervaardigen van de Poeffel Moeffel in brons te Heerlen. Dit bronzen beeld, 150 cm werd officieel onthuld door Burgemeester Pleumaekers van Heerlen.

1996 Gemeentelijke opdracht voor het ontwerpen en modelleren van de eerste Heerleense munt "t Kruukske" Op deze munt is door mij de beeltenis van Pottenbakker Lucius gecreëerd.

1997 Gemeentelijke opdracht voor een lang gekoesterd idee te realiseren o.a. vormgeven aan Stadsreus Lucius hoogte 540 cm, oprichting van een gilde en de 1e Reuzenoptocht in Heerlen.

1997 Expositie van werken in Galerie Martinus te Doeburg.

1998 Openstelling: Atelier met expositie van eigen werken tijdens de Atelierroute.
Particulieren aankopen diversen werken: olieverf op linnen.

2001 Opdracht van Meester- Kok Cas Spijers voor een olieverf op linnen, thema Culinair.

2002 Opdracht Gilde van de Stadsreus Gigantius Maastricht voor het ontwerpen en vervaardigen van een nieuw hoofd voor Stadsreus Gigantius, hoogte:100 cm.

2003 Opdracht Gilde van de Stadsreus Gigantius Maastricht voor het ontwerpen en vervaardigen van 2 beelden: Karel de V Koning van Spanje en de Prins Bisschop van luik.

2005 Particulieren opdrachten voor het vervaardigen van portretten / olieverf op linnen.
Particulieren aankopen diversen werken: olieverf op linnen.

2005 Bedrijfsopdracht voor het vervaardigen van een olieverf op linnen.

2007 Particuliere opdracht voor het ontwerpen en uitvoeren van een expressieve Peperclip in brons.

2008 Opdracht Kerkbestuur van Dekenaat Heerlen voor het ontwerpen en vervaardigen van een Borstbeeld / Reliekhouder in brons van St. Pancratius de Patroonheilige van de stad.
Particulieren aankopen van diverse werken: olieverf op linnen.

2009 Opdracht van de Gemeente Maastricht voor het ontwerpen en vervaardigen van de Stadspatroon D'n Ingel hoogte 500 cm.

2010 Opdracht van het Kerkbestuur van Dekenaat Heerlen voor het ontwerpen en vervaardigen van 2 Triptieken weerszijden op het Priesterkoor. Deze werden voltooid in 2013.

2013 Opdracht van cv De Winkbülle Jubileumjaar 66 st. Winkbülkes in brons met certificaat.