Pelgrimage met Paulus en Johannes - Dag 10

 

Terugreis naar Nederland

 

Terugreis


Een vroegere transfer naar de luchthaven van Izmir voor onze terugvlucht naar
Amsterdam. Ook nu weer met een tussenstop in Istanbul.

 

Istanbul vanuit de lucht

 

Istanbul met de Bosporus...

 

Schiphol

 

Bij aankomst op Schiphol staat
onze bus alweer klaar voor de rit naar

 

Station Voerendaal

 

Voerendaal.

 

 

Vandaag terug naar huis. Het zat er aan te komen. Er werd gisteravond al druk gesproken over stamppot, zuurkool met worst en andere Hollandse kost.
Om 03.00 werd er al op de deur geklopt, 02.00 Nederlandse tijd. Iedereen had ook de wekker gezet, waardoor we allemaal keurig op tijd om 03.45 in de lobby verzamelden. Een kopje koffie of thee en iets kleins om te eten werd ons nog aangeboden. Daarna werd het tijd om te vertrekken met de bus naar Izmir, in het holst van de nacht. De hele stad sliep nog zo ook de vele staathonden.

 

 IMG 7685   IMG 7687


Voordat we in Izmir aankwamen bedankte Jos, onze reisleider, Celil, onze gids en Yzzet, onze chauffeur voor de goede zorgen. Jos noemde de chauffeur een heer in het verkeer, een heer voor de bus en een heer voor zijn gasten. En dat was hij ook, spontaan kregen de woorden van Jos dan ook bijval met een welgemeend applaus. We hebben ons bij hem steeds veilig en in goede handen gevoeld. Ook de gids werd terecht in het zonnetje gezet door Jos. Hij heeft zich 10 dagen alle moeite gedaan om de reis zo goed mogelijk te laten verlopen. Met een stevige handdruk namen we afscheid van onze fijne Turkse begeleiders bij het vliegveld.

 

IMG 7689   IMG 7690


Daar stonden we weer. Op de vlieghaven van Izmir om naar Istanbul te gaan. Hier zouden we namelijk overstappen op de vlucht naar Amsterdam. Voor we konden vertrekken moesten we nog inchecken, was er een paspoortcontrole, bagagecheck 1, moesten we door de douane en gingen we opzoek naar de juiste gate waar we weer moesten wachten op vertrek, boardingpass inleveren en met een bus naar het vliegtuig dat vertrok om iets over 07.00 uur in de ochtend...

 

IMG 7698   IMG 7700


Eenmaal geland werd het even hectisch. We dachten een klein uurtje te hebben voor de volgende vlucht en de rij bij de passcontrole loog er niet om.
Maar we bleken uiteindelijk meer tijd te hebben dan gedacht. We moesten het hierboven genoemde ritueel nu nog eens doorlopen en rond 09.15 zaten we met z’n allen weer in het vliegtuig om naar ons geliefde kikkerlandje terug te kunnen vliegen. Tsja, je moet er iets voor over hebben...

 

IMG 7712   IMG 7713   IMG 7718

 

 Zo links en rechts werden de horloges een uur terug gezet alsof de wintertijd al weer zou ingaan. Maar gelukkig hebben we nog onze “grillige” Hollandse zomer voor de boeg. Die zijn zo gek nog niet, want met 40 tot 50 graden de zomer doorbrengen is volgens velen van ons ook niet alles.

 

IMG 7725   IMG 7730   IMG 7733


De catering was goed en royaal. Op de eerste vlucht een lekker kopje koffie o.i.d. met een hapje en na een hazenslaapje
op weg/lucht naar Amsterdam kwam er een lekkere br(l)unch voorbij.
We hadden intussen een mooie zonsopgang genoten en daarna was het eerst nog wat heiig maar toen de zon eenmaal op hoogte was hadden we mooi helder zicht. In het vliegtuig had ieder zo zijn eigenbezigheden… slapen/rusten/blog schrijven/mijmeren/boekje lezen/liedje oefen/genieten.

 

IMG 7708   IMG 7709   IMG 7749


Na drie en een half uur zette de piloot de ijzeren vogel weer veilig aan de grond in ons kikkerlandje, dat er van bovenaf wel erg gestructureerd uitzag en wat, wat was er veel water! Eenmaal in de hal gingen we opzoek naar de koffers en toen…

 

IMG 7756   IMG 7758


Nam al een van ons afscheid! Maud ging ons al verlaten. Met een lach en een traan werd er afscheid genomen en gingen we op zoek naar de Linde tour bus om de reis naar het zonnige Zuiden te vervolgen.
Goed en wel op weg startte de film over Paulus. Een visueel toetje van de Deken.

 

IMG 7759


Toen we groot Voerendaal binnen reden nam onze goede en vertrouwde reisleider die ons zo zeker en fijn door deze dagen geloodst had (ook hem daarvoor hartelijke dank !) het woord om de Deken te bedanken voor zijn inzet en moeite om ons geestelijk te doen delen in het op weg zijn van de Apostelen Paulus en Johannes en een ‘beetje’ Maria. Verrijkend … dat het ons allen wel moge bekomen.

 

IMG 7760


In Voerendaal was de gedeeltelijke thuiswacht/front aanwezig naar mogelijkheid om de pelgrims een warm welkom te bereiden. En dat lukte. Hartelijk werden we ontvangen en hartelijk werd er afscheid genomen van elkaar. Met ieder zijn eigen herinneringen en pakje an gingen we weer onze wegen. Dankbaar voor de mooie dagen die we samen mochten beleven en doorleven.

 

 

Zoeken