In de voetsporen van Jezus samen op weg.

jerusalem avondzon

Lees hier een verslag van deze pelgrimage
die enige van ons gemaakt en beleefd hebben...

Kaart Heilig Land Small

Door op de dag te klikken komt het verslag van die dag
te voorschijn.

Dag 1
Gezamenlijk vertrek per touringcar naar Brussel-Zaventem voor onze vlucht naar Tel Aviv. Aansluitend bustransfer naar Jeruzalem.
In Jeruzalem zullen we vijfmaal overnachten. Leonardo Hotel Jeruzalem.

Dag 2
Wij bezoeken de Olijfberg, de Hemelvaartmoskee, de Onze-Vaderkerk, het panorama over Jeruzalem, Dominus Flevit, de Hof van Olijven met de kerk van de Doodsstrijd (Eucharistieviering), het heiligdom van het graf van Maria. Lunch. In de middag: bezoek aan de Heilig Grafkerk. Vrije tijd.

Dag 3
Voormiddag: de Klaagmuur waar we eventueel de Bar Mitzwa kunnen volgen. Bezoek aan het Tempelplein (indien mogelijk) en aan het paleis van Caïphas (Petrus in Gallicantu). Na de lunch bezoeken we de Zionsberg met het graf van David, Maria Dormitio en het Cenakel Eucharistieviering

Dag 4
Zeer vroeg in de ochtend, om de drukste tijd enigszins te vermijden, volgen we de Via Dolorosa tot Golgotha (kruisweg). Lunch. Bezoek aan Ein Karim met de kerk van Johannes de Doper en de kerk van de Visitatie (Eucharistieviering).

Dag 5
Voormiddag: St.-Anna met de vijvers van Bethesda en Litostrotos. Lunch. In Bethlehem bezoek aan de Basiliek van de Geboorte,
de St. Katharinakerk en het Herdersveld (Eucharistieviering).

Dag 6
Vertrek naar Qumran, de plaats waar de beroemde Dode Zeerollen gevonden werden. Gelegenheid tot baden in de Dode Zee. Vertrek naar het noorden. In Jericho bezoek aan de Berg der Verzoeking en lunch. Na een stop in Beit Alfa ( mozaïek ) bereiken we Nazareth voor het Diner.

In Nazareth zullen we viermaal overnachten. (Plaza Hotel Nazareth).

Dag 7
Naar Haïfa dat langs de kust gebouwd is en mooi gelegen is tegen de hellingen van de Carmel. Eucharistieviering op de Berg Carmel (grot van Elia). Na de lunch bezoek aan Caesarea (Romeins theater, het aquaduct en de kruisvaardersburcht).

Dag 8
Bezoek aan  Nazareth: de Basiliek van de Aankondiging  ( Eucharistieviering ), de kerk van St. Jozef, het heiligdom van de Mariabron en de synagoge. Lunch en bezoek aan Kana en de Berg Tabor ( Kerk van de Gedaanteverwisseling ).

Dag 9
Dag van het meer: bezoek aan de Berg van de Zaligsprekingen, ( Eucharistieviering ), vervolgens lopen we naar Tabgha; plaats van de broodvermenigvuldiging en van het Primaatschap van Petrus. Tot slot bezoeken we Kafarnaüm ( synagoge ).

Epiloog    (Dag 10)
Rit naar de luchthaven van Tel Aviv voor de vlucht naar Brussel-Zaventem