Kerststal 2012 in de Pancratiuskerk

DSC 0056         
  deel 3. Betlehem


   In die dagen kwam er een besluit van keizer  Augustus, dat er een volkstelling moest  gehouden worden in heel zijn rijk. Iedereen ging op reis naar zijn eigen stad om zich te laten inschrijven......(.) Ook Jozef trok op en omdat hij behoorde tot het huis en geslacht van David, ging hij van Galilea uit de stad Nazaret naar Judea, naar de stad van David, Betlehem geheten, om zich in te laten schrijven, samen met Maria, zijn verloofde, die zwanger was. (uit het evangelie volgens Lucas)
                                                                                                                    

Kaartje reis Bethlehem                                                                                        
 Het was een hele reis van Nazaret naar Betlehem. En erg comfortabel was de tocht waarschijnlijk ook niet. In die tijd was het heel gebruikelijk om op een ezel te reizen.
Betlehem ligt op een lage, maar steile bergkam in de rotsachtige heuvels, net ten zuiden van Jerusalem.Er was geen plaats in de herberg voor Jozef en Maria, toen Jezus geboren moest worden.. Daarom zochten en vonden zij onderdak in een stal, die voor dieren bedoeld was. Er staat in de bijbel dat Maria haar pasgeboren kind in doeken wikkelde en in een kribbe neerlegde. Een kribbe is een voerbak voor de dieren.

DSC 0058

Op het kleine bordje, links naast de deur, staat het echt: geen plaats


Werk in uitvoering in onze kerststal...........

DSC 0060

                DSC 0065         


                                                                                   Betlehem

Zoeken