Jubilerende Zusters

IMG_9962_Small

Op Zondag 18 maart, de Vreugde zondag in de vastentijd, was het inderdaad een vreugde
om beide zusters te zien zitten in de kerkbanken. Zr. Charita & Zr. Therese.

IMG_9952_SmallIMG_9958_Small

Mgr. De Jong die op uitnodiging voor de feestelijkheid was gekomen om de dienst voor te gaan en de predikatie te verzorgen zei in zijn homilie dan ook dat het een vreugde was om deze zusters in ons midden te hebben. En eigenijk überhaupt de zusters van Mgr. Savelberg hier in onze parochie te mogen hebben. Zij zijn het toch die "helpen, als er niemand anders helpt" naar het 'motto' van hun stichter. Nou en dan wordt je daar toch blij van.

IMG_9960_Small

En waar we ook blij van worden is van Christus, Jezus naar wie wij altijd toe mogen komen. Niet alleen als het ons goed gaat en er niets aan de hand is. Nee, net dan als het niet goed gaat. Dat is als met dat u naar de dokter moet... daar gaat u ook niet zitten vertellen dat het u zo bijzonder goed gaat, en u nog alles zelf kunt als de beste. Nee, dat u hier en of daar klachten hebt... En zo is het ook met Hem, de Geneesheer van het leven. Hij vindt het fijn te horen als U Hem verteld: het gaat niet goed. Want dan kan Hij u genezen en daarover hebben en leggen deze zusters hier getuigenis af en dat al 50 en 60 jaar lang... Een proficiat ! van harte en dat u daarmee door mag blijven gaan. En bij deze felicitatie sloten zich vele aan...

IMG_9965_SmallIMG_9969_Small