PALMPASEN 2012

IMG_9422

Van verre zie je ze al aankomen. Trotse kinderen met hun palmpasen. Vrolijk en kleurrijk versierd. Zij zijn op zondagmorgen op weg naar de Martinuskerk in Welten. Daar is om 10 uur een gezinsviering waarbij naast de palmtakjes ook hun Palmpasen gezegend worden.

Maar eerst trekken de kinderen in optocht door de kerk, achter de ezel waarop Jezus gezeten is.Net als toen. Zoals het in de bijbel aan ons verteld is.

IMG_9423

Later zullen jongeren tijdens de Mis ook het lijdensverhaal uitbeelden. Heel fijn voor de kleintjes die zo het verhaal veel beter kunnen begrijpen.

IMG_9435    IMG_9437    IMG_9440  IMG_9439                    IMG_9442                    IMG_9444

De kinderen die op Hemelvaartsdag hun eerste H. Communie gaan doen zetten hun beste beentje voor, daarbij geholpen door mensen van het Chriscokoor. Samen zingen zij toepasselijke liedjes. Ook pastoor Rohling spreekt in zijn preek vooral tegen de kinderen en geniet zichtbaar van hun inzet.

IMG_9460
Na de Mis brengen de Communicanten hun Palmpasen naar de bewoners van huize St. Anna. De anderen gaan hem vandaag aan oma, de buurman of gewoon aan hun eigen mama geven. Want zoals pastoor iedereen voorhield: kijk om je heen naar de mensen die daar zijn en let niet alleen op jezelf.

IMG_9477    IMG_9487
Alle kinderen waren vandaag uitgenodigd en zeer welkom. Ook uit de andere parochies.
Denkt u nu: daar had ik best met mijn kindjes bij willen zijn? Volgend jaar is ook weer iedereen uitgenodigd. Kijk tegen die tijd op deze website waar dat zal zijn, maar blijf ons in de tussentijd natuurlijk ook volgen!