Pinksteren!

 

Het is overduidelijk waar we het vandaag over zullen hebben, de Heilige Geest!

 

Maar weten de kinderen ook wie dat is?

 

Om daar achter te komen én hen op een speelse manier met Hem kennis te laten maken hebben we een kleine quiz voor ze klaarstaan! (Een soort ren-je-rot voor de oudere generatie die dit leest!)

Voor de hand liggende vragen zoals welk feest vieren we vandaag tot vragen over de gaven van de Heilige Geest en wie Hij is kwamen aan bod.

Door ze lichamelijk mee te laten doen en zij deze quiz samen mogen doen, grotere kids helpen de  kleinere...hopen we dat ze Gods Geest van de andere geesten leren onderscheiden. Iets waar overigens menig volwassene nu nog flinke moeite mee heeft!

 

Wie weet nog en is zich bewust dat Gods Geest prachtige gaven heeft? Inzicht, Kennis, Liefde, Ontzag, Sterkte, Verstand en Wijsheid?

Dat Hij graag bij ons wil zijn en in ons hart wil wonen?

Dat we Hem maar hoeven te vragen en dat we ook ruimte moeten maken in ons hart? Alles eruit werken wat er niet in hoort zodat er plek vrij komt voor Hem!

Makkelijk is dat allemaal ook niet, maar jong geleerd is ook hier oud gedaan!

En met dat we hard bezig zijn dit voor de kinderen voor te bereiden en ons af te vragen hoe we dit op de beste manier kunnen overbrengen leren we zelf ook telkens weer nieuwe dingen en worden we onszelf ook weer bewust van Zijn aanwezigheid.....of het gebrek daaraan!

 

Tot slot kregen de kinderen allemaal een hanger mee naar huis als herinnering, waar ze ook op de achterkant op mogen schrijven wanneer ze Hem hebben herkend.

 

Zalig Pinksteren!

 

Pinksteren

 

 

Zoeken