Zaterdag

 

IMG 3293

 

 

 

 

 

Zeven uur opstaan.... Tja, dat was de afspraak. Omdat iedereen nog lekker lag te ronken, werd het later. Na een goede nachtrust, werden we wakker terwijl het buiten hevig aan het plenzen was... Oei, oei, hoe zou dat nu gaan?! Nadat de laatste spullen bij elkaar gezocht waren (ja, je vind nog eens wat als je onder de bedden kijkt), hebben we knus ontbeten met zijn allen.

 

 

 

 

 

 

IMG 3298

 

 

 

 

 

 

Iemand merkte op: "Zo zijn we begonnen, een klein groepje, twaalf jaar geleden, waar is de tijd gebleven...?" Na de lunch werd er besloten dat we, voordat de fietsers zouden vertrekken, het hele kampterrein gingen poetsen. Voor elke slaapkamer werd een eindverantwoordelijke aangesteld en al snel ging iedereen aan de slag.

 

 

 

 

 

 

 

De tassen werden verzameld, de fietsen gehaald en de aanhangers geladen. De kamers gepoetst en toen... kwam het hoge woord eruit. Drie van onze fietsers kwamen met een rood hoofd opbiechten dat ze een klein detail over het hoofd hadden gezien: hun fietsensleutels zaten nog in hun tassen. En rara waar die tassen waren. Precies! Thuis! Na een stevig overleg en wat heen en weer geschuif, is het geregeld dat iedereen die kon en wilde fietsen een fiets had en dat de sleutelloze fietsen thuis kwamen.

 

IMG 6810IMG 6811IMG 6818

 

Na de laatste foto's was het zover: een kleine afvaardiging zou de laatste klusjes doen en de fietsers zouden richting huis gaan.
Er kwam nog een eerste reactie terug van een meisje dat aangaf dat het kamp heel leuk was. “Kreeg het kamp dan een 10?” vroeg iemand dan. “Nee, een 30!!!” Dat was natuurlijk leuk om te horen.

 

IMG 2440IMG 2454

 

Alhoewel we bang van te voren waren voor het weer, hadden we het goed getroffen. Een paar wolkjes, een lekker zonnetje en wind in de rug. De reis verliep zeer soepel en in een mum van tijd waren we al in Meersen waar we onze eerste en enige pauze namen. Lekker ontspannen in het park. Boterham erbij, tomaatjes, paprika en komkommers erbij die we hadden meegekregen en smullen maar.


IMG 2409IMG 2413IMG 2418

 

Blijkbaar had iedereen nog voldoende energie want er werd met een frisbee overgegooid, in de boom geklommen en nog even een piramide gebouwd. Er stond een mooi gebouwtje dat zich uitstekend leende voor een fotomomentje.


IMG 2465IMG 2495IMG 2513

 

Al met al konden we heerlijk ontspannen en dat deden we dan ook een klein uurtje. Na nog een laatste versnapering gingen we weer op weg. Meteen wachtte ons de enige serieuze helling, een kleine 7% richting Raar. Maar dat was het dan ook wel. Verder ging het bijna alleen maar helling af. Iedereen kon de finish al ruiken en op het einde kende een aantal een kortere richting naar Voerendaal. In verband met de Eneco toer hadden we besloten om maar niet naar het centrum te rijden. Op het einde reed de jeugd voorop omdat zij de weg kenden en zij gaven goed tempo maar vooral ook richting aan. Dit tot verbazing van enkele oudere wandelaars die opmerkten: “Zag je dat? Ze gaven richting aan!”


Toen de eerste aarzelende spettertjes vielen reden we Voerendaal in. Gelukkig zette de regen niet door en arriveerden we droog op onze eindbestemming. Het kamp zat er nu ook voor ons op. De laatste spullen pakken die met de auto was afgeleverd en op naar huis. Het was een geweldig kamp op een super leuke plek!

 

IMG 2508

Zoeken