Dag 3 Chrisko kamp

Na een heerlijk ontbijt ging iedereen uit zichzelf weer aan de slag met hun liedje. De gastouders die elk jaar komen om te assisteren op de knutseldag waren al vroeg van de partij.

Onze jeugd die al jaren lang meegaat weet dat de knutseldag tevens frietendag is.

 IMG 6560   IMG 6574

Omstreeks het elfde uur beginnen we met de H. Mis. De deken heeft dit jaar niets meegenomen. Hij wilde eerst een stoffer meenemen en zodoende kwamen we op een blik waar we nog niet aan hadden gedacht; de “blik en veger”! Maar daar wilde hij niet verder over uitweiden.

IMG 6571   IMG 6562

Hij had een woord wat we moesten raden. Het woord was “blik-sem”! Hij legde ons uit wat hij ermee bedoelde: als onze blik steeds wordt getrokken, door bv. snoep en we geven er steeds aan toe, zelfs als het aan onze blik onttrokken is (bv. in de kast staat), dan wordt er in ons een spanning opgebouwd. De spanning wordt groter en groter, door ons eigen toedoen. Omdat we onszelf niet kunnen beheersen slaat op een gegeven moment de bliksem in (we geven toe). Jezus wil ons helpen, door onze bliksemafleider te zijn. Als we ons op Hem richten, in plaats van op wat onze blik trekt, dan verlost Hij ons, en geeft ons de kracht om te weerstaan…

 IMG 0899    IMG 0913

Na de mis kon de knutseldag beginnen. Dit keer kregen we een blik waar we zelf een etiket voor mochten maken dat aangaf wat in ons “blik” zat. Het blik stond open en van hout maakten iedereen er zelf een blikopener bij. De zaaggroep had voor kant en klare pakketjes gezorgd die de jeugd volgens werktekening in elkaar kon zetten.

IMG 0920   IMG 0923

Twee aan twee gingen we aan de slag. De oudere hielpen de jongeren, maar soms vroeg je je af wie, wie hielp. De werktekening van de broeder was niet voor iedereen navolgbaar, maar gelukkig sprongen de ouders bij waar nodig.

IMG 6577   IMG 6601

IMG 6608   IMG 6602

 

Het resultaat is fantastisch. Het is werkelijk geweldig als je ziet met hoeveel geduld sommigen werkten aan hun blik. Aan creativiteit ontbreekt het hier niemand. Iedereen werkt het op geheel eigen wijze uit.

 IMG 6663   IMG 6668

IMG 6675   IMG 6682

IMG 6684   IMG 6687

IMG 6722   IMG 6728   IMG 6733

In de loop van de middag gingen we met zijn allen naar buiten, de koks incluis. De waterspellen konden gaan beginnen. Zowel onze jeugd als hun begeleiders verheugen zich op dit jaarlijks terugkerend waterfestijn.

IMG 6747   IMG 6754

 

Mattie overtrad zoals gewoonlijk, binnen vijf minuten de geldende regels en liep niet met een bekertje water ‘t parcours maar met de hele emmer. Onder luid protest van de andere teams. Binnen no time vloog ’t water in ’t rond en waren we allemaal drijfnat met als gevolg dat ’t uiteindelijk uitliep op totale anarchie… natuurlijk binnen de perken. Op een gegeven moment zagen ze Joop nog droog op een bankje zitten. Ze pakten een teil met water en goten die zo in ’t geheel, zonder blikken of blozen over hem uit. Als een verzopen kat zat hij te kijken, maar hij nam geen revenge, hij onderging ’t lijdzaam!

 IMG 6760   IMG 6629

Toen het waterballet over was, ging iedereen weer aan de slag. De frieten werden gebracht en de keukenploeg stond klaar om ze te gaan bakken. Vol smaak zat iedereen te smullen van dit feestmaal. De gesponsorde miemelen saus voor in de pudding werd met smaak verorberd.

IMG 6558   IMG 6768

 

Daarna werden de blikken afgemaakt, de laatste foto’s genomen en de etiketten afgetekend en gekleurd. We sloten gezamenlijk af met een potje slagbal en toen het schemerig werd en we de bal niet meer zagen, stopten we. Vannacht staat er nog een nachtspel op het programma. Dan gaan de begeleiders zich verstoppen in het donker en moeten de jeugdigen hun boodschappenlijstje bij elkaar zoeken. Elke groep krijgt een eigen lijstje dat hij bij elkaar moet zoeken, d.w.z. de ene is de blik erwten, de andere de blik knakworsten enz…..

 

Naar de volgende dag...

Zoeken